Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.122

«Τι είναι το Bitcoin» πρώτο σε αναζητήσεις Google

  • ( UPD -13/12/2018 22:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Η εντυπωσιακή άνοδος και πτώση του Bitcoin τον τελευταίο χρόνο έχει αφήσει επενδυτές και ρυθμιστές νομισματικής πολιτικής να αναρωτιούνται... τι στο καλό έγινε.

Πολλοί όμως κάνουν μια ακόμη πιο βασική ερώτηση: «Τι είναι το Bitcoin;».

Η ερώτηση αυτή αποτελεί μάλιστα την πιο συχνή αναζήτηση ορισμού σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασιλείο το 2018, σύμφωνα με το Google Trends για την κατηγορία «What is».

Άλλοτε περιβόητο μεταξύ αναρχικών και day traders, το Bitcoin που έγινε 10 «χρονών» φέτος, πήρε έλαβε μαζική αναγνώριση μετά το ράλι-φαινόμενο 1.400% το 2017 και την πτώση 80% το 2018.

Παράλληλα όμως το να βγάλει κανείς νόημα από ψηφιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα, φτιαγμένα από δίκτυα υπολογιστών και ευάλωτα σε ακραία μεταβλητότητα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε καν στην «ακατάληπτη ορολογία» που τα συνοδεύει: blockchain, hash rate, miners, nodes κ.α.

Το Bitcoin δεν είναι το μόνο κρυπτονόμισμα που ενδιαφέρει τους χρήστες του Google. «Πως να αγοράσεις Ripple» ήταν η τέταρτη πιο συχνή αναζήτηση, σύμφωνα με τα Google Trends.

Ενδεικτικό της άγνοιας που υπάρχει μεταξύ του κοινού για τα κρυπτονομίσματα, είναι το γεγονός πως το «Ripple» στην πραγματικότητα ονομάζεται XRP, καθώς Ripple λέγεται απλώς η εταιρεία που το εκδίδει.

howto1.PNG

notworthasking.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required