Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1215

Ανησυχεί ο Μόντι για τις επερχόμενες εκλογές στην Ινδία

  • ( UPD -10/01/2019 12:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το κυβερνών κόμμα της Ινδίας, το οποίο υποσχέθηκε να δημιουργεί 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ετησίως, φαίνεται λίγο νευρικό καθώς κατευθύνεται προς τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Με τις εθνικές κάλπες να βρίσκονται λίγους μόνο μήνες μακριά, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi δεσμεύεται να διευρύνει την ποσόστωση 10% για κυβερνητικές θέσεις εργασίας και θέσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων καστών Ινδουιστών, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της βάσης που στηρίζει το κυβερνών κόμμα.

Η κίνηση, η οποία απαιτεί συνταγματική τροποποίηση, θα επεκτείνει ένα μέτρο που αποσκοπεί στη διόρθωση των ιστορικών διακρίσεων σε βάρος των αποκαλούμενων κατώτερων καστών. Αλλά η ποσόστωση θα περιορίζεται σε ανθρώπους που κερδίζουν μέχρι και 11.500 δολάρια ετησίως - περίπου έξι φορές το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ινδίας ύψους περίπου 1.950 δολαρίων.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια σειρά αποτυχιών για το Bharatiya Janata Party του πρωθυπουργού Modi πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τον Μάιο. Οι μετοχές βυθίστηκαν τη Δευτέρα, αφού η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να είναι βραδύτερη από την προβλεπόμενη. Ενώ η διοίκηση του Modi ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία μισθοδοσίας δείχνουν τη δημιουργία και την τυποποίηση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, η έρευνα του ιδιωτικού τομέα υποδεικνύει ότι η Ινδία αντιμετωπίζει ανάπτυξη χωρίς απασχόληση και ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ασφαλή και υψηλής ποιότητας απασχόληση. Η προσπάθειά του να υποσχεθεί θέσεις εργασίας στο κράτος είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο Modi είναι νευρικός για τις επερχόμενες γενικές εκλογές, λένε οι αναλυτές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required