Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1331

Άφεση παλαιών αμαρτιών για τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, που τώρα πωλούν ομόλογα

  • ( UPD -10/01/2019 12:08 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έπεισαν τους παγκόσμιους επενδυτές να αγνοήσουν τα ανούσια πρωτοσέλιδα του περασμένου έτους, καθώς προσπάθησαν να πουλήσουν νέα ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ. Το μυστικό: πιο ελκυστικές αποδόσεις.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε το νέο έτος με την πώληση κρατικών τίτλων 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Τουρκία αντίστοιχα πούλησε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο τιμολόγησαν τα ομόλογα τουλάχιστον 20 μονάδες βάσης πάνω, σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές.

Οι δύο χώρες, των οποίων οι σφάλματα συνέβαλαν στην πρώτη ετήσια απώλεια για τα ομόλογα δολαρίου στις αναδυόμενες αγορές από το 2013, προστέθηκαν στη λίστα με τις Φιλιππίνες, οι οποίες δανείστηκαν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια αυτή την εβδομάδα. Αυτό σταμάτησε ένα τρίμηνο διάλειμμα στις νέες πωλήσεις εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για μια πιο αργή πορεία της σφικτής πολιτικής εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας και τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

"Η Σαουδική Αραβία είναι αξιόπιστη και στην Τουρκία, αν κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω και κοιτάξετε τη μεγάλη εικόνα, υπήρξαν θετικότερα νέα από τα αρνητικά της προηγούμενης περιόδου", δήλωσε ο Michael Bolliger, επικεφαλής της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων αναδυόμενων αγορών στη Ζυρίχη

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required