Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1333

Πώς να χάσετε 4,6 εκατ. δολάρια σε 10 μέρες, σε ακίνητο του Χονγκ Κονγκ

  • ( UPD -11/01/2019 14:01 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ένας μυστηριώδης αγοραστής έχει χάσει μια κατάθεση ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ ($ 4,6 εκατομμύρια) μετά την απόσυρσή του του από τα σχέδια για αγορά ενός σπιτιού στην πιο ακριβή γειτονιά του Χονγκ Κονγκ.

Η πώληση ακυρώθηκε μόλις δέκα ημέρες αφού το άγνωστο πρόσωπο συμφώνησε να αγοράσει ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων με πισίνα και ιδιωτικό κήπο στην κορυφή του όρους Nicholson για 722 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ένα κρατικό έγγραφο.

Ένα σπίτι στην ίδια περιοχή πέρυσι πωλήθηκε για περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, καθιστώντας την περιοχή αυτή ως την πιο ακριβή στα ακίνητα της Ασίας με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.

Από τότε, η περίοδος περίπου 15 ετών μεγάλης ανόδου στις τιμές ακινήτων που έκανε το Χονγκ Κονγκ διαβόητο για την λιγότερο προσιτή αγορά ακινήτων σε όλο τον κόσμο, έχει τελειώσει. Η πτώση από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η αύξηση του κόστους δανεισμού και η μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς έχουν βάλει φρένο τις τιμές των κατοικιών, οι οποίες μειώνονται περίπου κατά 8% από την κορυφή στην οποία είχαν φτάσει τον Αύγουστο.

Η κάμψη μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς η Capital Economics προβλέπει ότι οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν κατά 30% τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της κάμψης κατά 15% το 2019, σύμφωνα με σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Καταγραφή.JPG

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required