Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1331

Τελειώνει το πολιτικό αδιέξοδο στη Σουηδία

  • ( UPD -11/01/2019 14:02 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι σοσιαλδημοκράτες της Σουηδίας κατέληξαν σε συμφωνία με το αντιπολιτευόμενο Κεντρώο Κόμμα και τους Φιλελεύθερους για το σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία τερματίζει το μακρύτερο πολιτικό αδιέξοδο στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το Κόμμα των Πρασίνων και θα πρέπει να εγκριθεί από τις κοινοβουλευτικές και εκτελεστικές ομάδες των εμπλεκόμενων μερών, ανέφεραν τα Aftonbladet και TV4, παραπέμποντας σε πηγές. Τα μέρη πρόκειται να συναντηθούν μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Μια τέτοια συμφωνία θα σήμαινε το τέλος της τετραμερούς κεντροδεξιάς συμμαχίας της αντιπολίτευσης και πρόκειται να παρατείνει τοην παραμονή των Σοσιαλδημοκρατών στην εξουσία, ακόμα και μετά τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις που υπέστη τον τελευταίο αιώνα, το ισχυρότερο κόμμα της χώρας. Η Σουηδία έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση μετά την ψηφοφορία του Σεπτεμβρίου, στην οποία οι Δημοκρατικοί, που είναι εναντίον της έλευσης προσφύγων στη χώρα, αναδύθηκαν ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα και έτσι στέρησαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία κι από τα δυο μεγάλα κοινοβουλευτικά μπλοκ.

Η σουηδική κορώνα σημείωσε πτώση επί τρεις ημέρες, και μόλις σήμερα κέρδισε 0,1%, φτάνοντας τις 10,23 κορώνες ανά ευρώ στις 10:53 π.μ. στη Στοκχόλμη.

Η Aftonbladet ανέφερε ότι τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και της αγοράς κατοικίας, την οποία ζήτησε το Κόμμα του Κέντρου. Οι Πράσινοι κέρδισαν την επανεισαγωγή φόρου αεροπλάνου και τη μετανάστευση, ενώ οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν παραχωρήσεις σχετικά με τις σχολικές μεταρρυθμίσεις.

sweden.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required