Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Κίνα: Θα λύσουμε τις εμπορικές διαφορές μας το 2019

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Πεκίνο θα επιτρέψει την πλήρη ιδιοκτησία από ξένες εταιρείες σε περισσότερους τομείς της οικονομίας ενώ θα μειώσει και τον αριθμό των βιομηχανιών στις οποίες οι ξένες επενδύσεις είναι περιορισμένες ή απαγορεύονται, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Zhong Shan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζεται νόμος για τις ξένες επενδύσεις τις οποίες και θα ενθαρρύνει στους τομείς της μεταποίησης και της υψηλής τεχνολογίας και γεωγραφικά στην κεντρική και δυτική Κίνα.

Η Κίνα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της οικονομίας της, επιδιώκει να διευρύνει τα επενδυτικά πεδία στην αχανή χώρα, λόγω εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης και του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, ο Zhong ξεκαθάρισε, πως η «σωστή διαχείριση» των εμπορικών τριβών με τις ΗΠΑ αποτελεί σημαντικό καθήκον για το υπουργείο του το 2019.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required