Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Deutsche Bank: 23 συναντήσεις με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ το 2018!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με την Deutsche Bank να βυθίζεται σε καθοδική πορεία το 2018 και τη μετοχή να έχει χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας της, τα στελέχη της τράπεζας συναντήθηκαν 23 φορές με αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τον προηγούμενο χρόνο.

Στην παραδοχή αυτή, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή για το μέλλον της συγκεκριμένης τράπεζας, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Faz.

Σε αυτές τις συναντήσεις, το υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Joerg Kukies και την τράπεζα ο CEO, Christian Sewing.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, σκοπός αυτών των συναντήσεων η εξεύρεση «οικονομικά βιώσιμων στρατηγικών επιλογών» για το μέλλον της προβληματικής γερμανικής τράπεζας. Η Deutsche Bank και η Commerzbank έχουν αρνηθεί ότι μια συγχώνευση των δύο τραπεζών βρίσκεται στα σχέδιά τους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση κατέχει σημαντικό μερίδιο στην Commerzbank και οι μέτοχοι της Deutsche Bank έχουν αποδείξει ότι είναι έμπειροι στην άσκηση πίεσης δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ακόμη μεγάλη συγχώνευση στον γερμανικό τραπεζικό τομέα.

Πάντως σύμφωνα με έμπειρους τραπεζικούς αναλυτές, μία συγχώνευση δεν αναμένεται να λύσει όλα τα προβλήματα των δύο τραπεζών που βρίσκονται αντιμέτωπες με αδύναμους ισολογισμούς και άλλα προβλήματα.

Η φημολογία για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών τροφοδοτείται εδώ και καιρό από δημοσιεύματα του Τύπου και πρόσφατα την ενίσχυσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, τονίζοντας την ανάγκη για έναν ισχυρό γερμανικό τραπεζικό τομέα, κάτι που συνιστά αλλαγή στάσης σε σχέση με τον προκάτοχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required