Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Το μακοβιότερ shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ συνεχίζεται δίχως τέλος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ με αφορμή τη χρηματοδότηση για το Τείχος του Τραμπ εισήλθε στην 22η ημέρα, όντας πλέον το μακροβιότερο shutdown στην ιστορία της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε τέλμα και δεν έχουν προγραμαμτιστεί συζητήσεις για το σαββατοκύριακό ή τις πρώτες ημέρες της ερχόμενη εβδομάδας.

Το θέμα ανέκυψε μετά την απαίτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την έγκριση κονδυλίου 5,7 δισ. δολαρίων με σκοπό να κατασκευαστεί τείχος κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

O Τραμπ προειδοποίησε για ένα πολύ μακρύτερο σε διάρκεια αδιέξοδο και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς.
«Θα είμαστε έτσι για πολύ καιρό αν οι Δημοκρατικοί δεν επανέλθουν από τις διακοπές και δεν επιστρέψουν στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

Το shutdown, το οποίο ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, έσπασε ένα ρεκόρ δεκαετιών τη διακοπή λειτουργίας του 1995-1996 υπό τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κίντον , που διήρκεσε 21 ημέρες. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ανησυχίες για τις οικονομικές πιέσεις στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των υπαλλήλων ασφαλείας των αεροδρομίων που συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αμοιβή.

Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν εντολές πληρωμής που θα είχαν εκδοθεί την Παρασκευή (11/1). Μερικοί έχουν καταφύγει στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους ενώ άλλοι καταφεύγουν σε λογαριασμούς αρωγής στο διαδίκτυο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required