Γενικός Δείκτης:776.33-0.27%
EUR/USD: 1.1204

Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Huawei έχτισε μια... ευρωπαϊκή πόλη για τους υπαλλήλους του

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, έσπασε την Τρίτη την πολυετή σιωπή του, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε η εταιρεία του που είναι ο μεγαλύτερος τεχνολογικός όμιλος της αχανούς χώρας, ενεπλάκη σε κατασκοπεία υπέρ της κινεζικής κυβέρνησης. Δεν μίλησε όμως για την τεράστια «πόλη» που κατασκευάζει στην περιοχή Ντονγκουάν, ίσως γιατί το τεράστιο συγκρότημα που ετοιμάζει «μιλά» από μόνο του.

Από ψεύτικες ιταλικές γέφυρες, αυτοκινητόδρομους και λεωφορεία για τις μετακινήσεις υπαλλήλων, μέχρι ένα ποτάμι, τεχνητές λίμνες και παλάτια της κλασικής περιόδου θα υπάρχουν στην έκταση που ετοιμάζει η Huawei και στην οποία θα μπορούν να περιδιαβαίνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της Κίνας, χωρίς κόπο, ταλαιπωρία και έξοδα, με την ψευδαίσθηση ότι, ενώ εργάζονται, κάνουν βόλτα και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Ντονγκουάν είναι στα βόρεια της πόλης Σενζέν, όπου σήμερα λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία της Huawei. Σε αυτά απασχολούνται πάνω από 60.000 άτομα και 180.000 παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι στην Ντονγκουάν θα απασχολούνται 25.000 άτομα, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν ήδη εγκατασταθεί στο campus 17.000 εργαζόμενοι και έχουν οικοδομηθεί 8 αίο τις συνολικά 12 «πόλεις».

Το τεράστιο αυτό έργο, επιβλέπει προσωπικά ο ίδιος ο Ren που είναι άλλωστε και πολιτικός μηχανικός και, όπως γράφει το Bloomberg, με αυτό εκφράζει εμπράκτως τη φιλοδοξία της Huwaei για διεθνή επέκταση...

hw2.jpg

hw3.jpg

hu5.jpg

hi7.jpg

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required