Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1206

Σε υψηλό οχτώ εβδομάδων το πετρέλαιο λόγω Κίνας

  • ( UPD -18/01/2019 23:40 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το εμπόριο εκτοξεύει 3% Brent και αργό στα 62,75 και 53,86 δολ/βαρέλι αντίστοιχα - Υποχώρησε η παραγωγή ΟΠΕΚ αλλά αντισταθμίζεται από ΗΠΑ - Μείωση των πλατφόρμων εξόρυξης στην Αμερική

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν σε υψηλό οχτώ εβδομάδων, καθώς η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις εισαγωγές τις από ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το εμπορικό χάσμα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε έως και 3,5% στον απόηχο της είδησης από το Bloomberg News.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 2,57%% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο που ξεπέρασε το 3% στα 53,86 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Όπως ανέφερε χθες ο ΟΠΕΚ, η παραγωγή του Οργανισμού για τον Δεκέμβριο υποχώρησε κατά 751 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με τη συνολική ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται πλέον στα 31,58 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2017.

Όσον αφορά την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αποτελεί τον de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, σημειώθηκε πτώση κατά 468 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 10,5 εκατ. βαρέλια συνολική ημερήσιας παραγωγής.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Oilprice ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 17 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται σε εκείνο το χρονικό σημείο η αγορά πετρελαίου.

Παράλληλα, οι χώρες εκτός Οργανισμού οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία αναμένεται να παρευρεθούν στη συνάντηση την επόμενη ημέρα, ώστε να συζητήσουν το μέλλον των περικοπών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ, καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άνοδο κατά 200 χιλ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας τα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία και αποτελούν επίπεδο ρεκόρ.

octoberoil.png

Μεγάλη μείωση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Μεγάλη μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 21, στις 852, καταγράφοντας μείωση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς και τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις, στις 198.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά 25, στις 1.050.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required