Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

«Τέλος χρόνου» για τον Ghosn της Renault - Το ΔΣ πιέζει να παραιτηθεί

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault πιέζει τον Carlos Ghosn να παραιτηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos».

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη αφού την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είχε ζητήσει την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της εταιρείας για να ορίσει τον αντικαταστάτη του στο τιμόνι της Renault.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «ζητούμενο» είναι ο κ. Ghosn να μην πάρει καμία αποζημίωση από την Renault. Ωστόσο, οι δικηγόροι του διαπραγματεύονται με την εταιρεία για το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα και μια αποζημίωση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν αναφέρονταν ότι είναι διατεθειμένος να τεθεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, να παραδώσει τα διαβατήριά του και να καταθέσει και μεγάλη χρηματική εγγύηση.

Ως αποτέλεσμα, ο 64χρονος κινδυνεύει να παραμείνει στη φυλακή έως ότου οι εισαγγελείς «χτίσουν» όλο το κατηγορητήριο και ο κ. Ghosn οδηγηθεί ενώπιον του ακροατηρίου, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required