Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

Αυστραλία: Παραλίγο να μην γίνει το παιχνίδι Τσιτσιπά- Ναδάλ, λόγω καύσωνα

  • ( UPD -24/01/2019 10:25 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η νότια αυστραλιανή πόλη της Αδελαΐδας κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ την υψηλή θερμοκρασία την Πέμπτη καθώς η χώρα συνέχισε να «βράζει» σε ένα καλοκαίρι με παρατεταμένο καύσωνα που ασκεί πίεση στο ηλεκτρικό δίκτυο και πυροδότησε ανησυχίες για την αλλαγή του κλίματος.

Το προάστιο της Δυτικής Αδελαΐδας κατέγραψε 46,2 βαθμούς Κελσίου (115 Φαρενάιτ), σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 46,1 το 1939. Η ζέστη αποδείχθηκε πολύ ακριβή για μια παμπ στην πόλη που είχε υποσχεθεί ελεύθερη μπύρα αν ο υδράργυρος ανέβει πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου. Οι καυτές θερμοκρασίες έπληξαν και το Australian Open στη Μελβούρνη, ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα τένις Grand Slam, με τη νέα πολιτική ακραίων θερμοκρασιών που είναι δυνατόν να αναστείλει το παιχνίδι για να προστατεύσει την υγεία των παικτών.

Καθώς τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στρέφονται στα κλιματιστικά για να αντιμετωπίσουν τη θερμότητα, ο φορέας της αγοράς ενέργειας προειδοποίησε για πιθανές ελλείψεις στην ηλεκτρική ενέργεια στη Νότια Αυστραλία και την περιοχή της Βικτώρια. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, από το μεσημέρι της οποίας κι αργότερα αναμένεται να επικρατήσουν ψυχρότερες συνθήκες.

Η πιο ξηρή κατοικημένη ήπειρος του κόσμου βρίσκεται στη "λαβή" ενός εκτεταμένου καύσωνα, καταγράφοντας το πιο καυτό Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας. Οι πυρκαγιές είναι μια συνεχής απειλή, με μεγάλο μέρος της Βικτώριας και του νησιωτικού κράτους της Τασμανίας υπό σοβαρό και ακραία κίνδυνο πυρκαγιάς, ανέφερε το Γραφείο σε δήλωσή του την Τετάρτη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required