Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.122

Το φάσμα της πείνας κυκλώνει τη Ζιμπάμπουε

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας στη Ζιμπάμπουε αυξήθηκε εξαιτίας της ξηρασίας και των οικονομικών κρίσεων, όπως η άνοδος των τιμών των τροφίμων και η έλλειψη μετρητών, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης της Κρισιμότητας της Κατάστασης.

Η Ζιμπάμπουε γνώρισε διακοπτόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το 2000 -συχνά βίαιο-, το οποίο οδήγησε στην κατάσχεση εμπορικών εκμεταλλεύσεων κυρίως λευκών ιδιοκτησιών. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις ξηρασίες που οδήγησαν στη χώρα να γίνει καθαρός εισαγωγέας σόγιας, η οποία χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή και συχνά καλαμπόκι.

Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια αυξήθηκε στο 52% του πληθυσμού της πρωτεύουσας Χαράρε, σε σχέση με το 46% που προβλεπόταν πέρυσι. Ο ίδιος δείκτης είναι στο 33% στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Bulawayo, έναντι 28% που ήταν νωρίτερα. Στις αγροτικές περιοχές, ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν συνθήκες πείνας εκτιμάται στο 51% του πληθυσμού, σε σύγκριση με το 28% που δίνει η εκτίμηση για το 2018. Τα αγροτικά νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τρόφιμα απαιτούν συνολικά 720.707 τόνους δημητριακών για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διάστημα 13 μηνών από τον Ιανουάριο, την ώρα που τα νοικοκυριά στις πόλεις απαιτούν 500.320 τόνους. η χώρα απαιτεί 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια σιτηρών και άλλων τροφίμων για τα επισφαλή νοικοκυριά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required