Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1221

Μια συνάντηση Τραμπ- Σι, θα επιστεγάσει το τέλος του εμπορικού πολέμου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η κυβέρνηση Trump δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να θέλει να συναντηθεί με τον Xi Jinping της Κίνας σε μια προσπάθεια να τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο, εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως σημάδι αισιοδοξίας, καθώς διαπραγματευτές από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ξεκινούν τον τελευταίο γύρο συζητήσεων τους αυτήν την εβδομάδα.

"Θέλει να συναντηθεί πολύ σύντομα με τον Πρόεδρο Xi", δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Kellyanne Conway τη Δευτέρα στο Fox News. "Αυτός ο πρόεδρος θέλει μια συμφωνία. Θέλει να είναι δίκαιη για τους Αμερικανούς εργάτες και τα αμερικανικά συμφέροντα".

Η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν οι ηγέτες θα συναντηθούν για να ολοκληρώσουν μια συμφωνία έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι οι διαπραγματεύσεις παραπαίουν καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε, ο Πρόεδρος Donald Trump απειλεί να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό των δασμών για κινεζικές εισαγωγές και να το πάει στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι διαπραγματευτές από τις δύο χώρες συναντώνται αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο, με αξιωματούχους των ΗΠΑ να πιέζουν την Κίνα να δεσμευτεί για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις σε ένα κρατικό οικονομικό μοντέλο που λένε ότι πλήττει τις αμερικανικές εταιρείες. Οι μεσαίου επιπέδου αξιωματούχοι άρχισαν συζητήσεις τη Δευτέρα, προετοιμάζοντας τις δύο ημέρες συνομιλιών που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, στις οποίες συμμετέχουν ο εμπορικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Robert Lighthizer, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He. Ο Lighthizer και άλλοι αξιωματούχοι είναι προγραμματισμένο να φτάσουν σε ξενοδοχείο στο Πεκίνο το απόγευμα της Τρίτης.

Οι βοηθοί του Trump λένε ότι οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας είναι σημαντικές καθώς πρέπει να επιδειχθεί αξιόπιστη πρόοδος τόσο στον ίδιο τον πρόεδρο όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required