Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Κεφάλαια του Ναγκίμπ Σαουίρις στη Βενεζουέλα, μόλις αποχωρήσει ο Μαδούρο

  • ( UPD -12/02/2019 14:57 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris δήλωσε ότι θα επενδύσει στη Βενεζουέλα «ανά πάσα στιγμή» από την ώρα που ο βαλλόμενος πρόεδρος Nicolas Maduro αποχωρήσει από την εξουσία.

Ο Maduro "λιμοκτονεί το λαό του, λιμοκτονεί ολόκληρη τη χώρα, καταστρέφει τη χώρα", δήλωσε ο Sawiris στο Bloomberg Television στο Αμπού Ντάμπι. "Πρέπει να φύγει".

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας κρατήθηκε στην εξουσία εδώ και χρόνια, παρά το κύμα των διαμαρτυριών, την κατάρρευση της οικονομίας και τις διεθνείς κυρώσεις μέσω του στενούελέγχου που ασκούσε ο στρατός στη ζωή της χώρας, αλλά και της κατάρρευσης της αντιπολίτευσης.

Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, με καθαρή αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Κατάλογο Πλουσίων του Bloomberg, έχει επενδύσει σε αναδυόμενες αγορές και σε ορισμένα ανεπτυγμένα έθνη καθ 'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης φορέα κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Κορέα. Είπε την Τρίτη ότι βλέπει ευκαιρίες στην Αφρική και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και της Αργεντινής.

Αλλά ακόμη και για κάποιον με αποδεδειγμένη όρεξη για επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ο Sawiris είπε ότι το Brexit τον έχει απομακρύνει από επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο "Το Brexit είναι μια καταστροφή", είπε. "Η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο χάος".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required