Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Τραμπ - Αναμένει μηνύσεις

  • ( UPD -15/02/2019 18:32 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, που με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να παρακάμψει το Κογκρέσο και να βρει τα κονδύλια για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ένα έργο που αποτέλεσε βασική του προεκλογική εξαγγελία.

Όπως είπε, η κατασκευή του τείχους «δεν γίνεται επειδή είναι προεκλογική υπόσχεση, που είναι», αλλά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

«Θα υπογράψουμε σήμερα και θα εφαρμόσουμε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα χαρακτήρισε φυσιολογική την απόφασή του, σχολιάζοντας πως δεν είναι ασυνήθιστο για προέδρους να κηρύσσουν έκτακτη ανάγκη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων γεγονότων.

«Σπανία υπήρξε πρόβλημα με αυτό. Το υπογράφουν. Κανείς δε νοιάζεται. Έχουμε να κάνουμε με εισβολή στη χώρα, με ναρκωτικά, με προαγωγούς, με όλα τα είδη εγκληματιών και συμμοριών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αναμένει και νομική απάντηση, δηλαδή μηνύσεις, από τους Δημοκρατικούς. «Πιθανώς να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε.

Αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ο Τραμπ δήλωσε πως προχωρούν «εξαιρετικά καλά», ενώ επεσήμανε ότι μια πραγματική συμφωνία με το Πεκίνο είναι πιο κοντά από ποτέ.

«Θα ήταν τιμή μου να καταργήσω τους δασμούς εάν μπορέσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ, κάποια στιγμή μετά τις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required