Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Επιμένουν οι ζημίες της Uber εν όψει εισαγωγής της στο χρηματιστήριο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κερδοφορίας της Uber επιβραδύνθηκε ενώ παραμένουν μεγάλες και οι ζημίες στο δ' τρίμηνο του 2018, δημιουργώντας «μαύρα σύννεφα» πάνω από τη δημοφιλή εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών που ετοιμάζεται να εισχηθεί στο χρηματιστήριο μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) φέτος.

Οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν με το ποσό να διαμορφώνεται στα 865 εκατ. δολάρια, έναντι 1,07 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Ωστόσο, το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Τα έσοδα για τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια σύγκριση, στα 3 δισεκ. δολάρια.
Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές ζημίες της δημοφιλούς εταιρείας υπηρεσιών ταξί ανήλθαν σε 3,3 δισεκ. δολάρια για το σύνολο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι τράπεζες στην αμερικανική εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, η αξία της Uber στην επικείμενη IPO του 2019 εκτιμάται στα 120 δισεκ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση.

Το ποσό είναι υψηλότερο από τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles, επισημαίνεται.
Επισημαίνεται πως η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ετήσια κέρδη.

ubernumbers.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required