Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1167

Και ξαφνικά, οι αποδόσεις ομολόγων του Ομάν είναι χαμηλότερες από εκείνες του Μπαχρέιν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι ισχυροί επενδυτές που ζητούσαν να κρατήσουν τα ευρωομόλογα του Ομάν αντί για τα χαμηλότερης απόδοσης ομόλογα του Μπαχρέιν μόλις εξαφανίστηκαν.

Τα σχέδια του σουλτανάτου για να μειώσει τις δανειακές του ανάγκες και να βασίζεται σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, σήκωσαν τα ευρωομόλογα λήξεως 2028 σε επίπεδα ρεκόρ, οδηγώντας την απόδοση χαμηλότερα κατά 37 μονάδες βάσης, στο 6,43% στις 8:42 π.μ. στο Λονδίνο. Το χρέος ομοειδούς ωρίμανσης του Μπαχρέιν αποφέρει πλέον μια μονάδα βάσης περισσότερο από εκείνο του Ομάν, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Το Ομάν, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα μεταξύ των εξαγωγέων πετρελαίου, θα αξιοποιήσει επίσης ένα δάνειο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα υποστηριχθεί από την Πολυμερή Υπηρεσία Εγγυήσεων Επενδύσεων (MIGA) της Παγκόσμιας Τράπεζας, και οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση θα προέρχεται από εγχώριο δανεισμό, όπως αποκάλυψε ένας κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος υπό την αίρεση της ανωνυμίας, επειδή τα σχέδια δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

"Η μεγαλύτερη εξάρτηση από εναλλακτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του δανείου MIGA της Παγκόσμιας Τράπεζας, και συνεπώς η χαμηλότερη έκδοση ευρωομολόγων κατά το πρώτο εξάμηνο, αντιμετωπίζει τις ανάγκες χρηματοδότησης του Ομάν βραχυπρόθεσμα", δήλωσε ο Angad Rajpal, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στην Emirates NBD Asset Management στο Ντουμπάι.

premium_vanishes.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required