Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.127

Σε αδιέξοδο η Βρετανία...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Βρετανία επιχειρεί να καθυστερήσει το Brexit και να «ανοίξει την πόρτα» σε μια ριζική αναδιατύπωση των όρων του διαζυγίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την απομάκρυνση από μια καταστροφική οικονομική αποδιοργάνωση που θα σηματοδοτούσε μια έξοδος χωρίς συμφωνία.

Η λίρα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό της από τον περασμένο Ιούνιο μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου από το βράδυ της Τετάρτης, να μην εγκαταλείψει η χώρα την ΕΕ μετά από 46 χρόνια χωρίς να υπάρχει συμφωνία, με σκοπό να διατηρηθούν οι εμπορικές ροές. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τώρα σχετικά με την αναβολή της ισχύουσας προθεσμίας της 29ης Μαρτίου.

Η ΕΕ έχει αποσαφηνίσει ότι είναι ανοικτή σε μια καθυστέρηση μέχρι τα τέλη Μαΐου, αν και οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα χρειαστεί η Βρετανία να παρουσιάσει έναν σαφή λόγο για την καθυστέρηση και τον ορισμό της νέας προθεσμίας.

Με τη χώρα να βρίσκεται σε αδιέξοδο και τους πολιτικούς εγκλωβισμένους, η Τετάρτη ήταν μια ακόμα χαοτική μέρα στο Λονδίνο, καθώς διευκρινίστηκε τι δεν θέλουν οι περισσότεροι βουλευτές, αλλά δεν έγινε τίποτα που να υποδείξει τι είδους Brexit θα υποστήριζε η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Η κατάσταση αφήνει την πρωθυπουργό Theresa May ακόμα να προσπαθεί με αγώνα να περάσει τη δική της συμφωνία για το Brexit, έχοντας ακόμα μια προσπάθεια, την τρίτη, να το καταφέρει μέσω του Κοινοβουλίου, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required