Γενικός Δείκτης:779.550.15%
EUR/USD: 1.1247

Παχυσαρκία, η νέα μάστιγα της Νότιας -και όχι μόνο-- Αφρικής...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας στην Αφρική, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την χρόνια πείνα ή τις μολυσματικές ασθένειες όπως η ελονοσία ή ο ιός HIV, γνωστότερος ως AIDS. Ωστόσο, η Αφρική αγωνίζεται ταυτόχρονα με την αύξηση των μη μεταδοτικών ασθενειών, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ο πρόσφατα δημοσιευμένος ευρωπαϊκός δείκτης ευεξίας κτύπησε κουδούνια συναγερμού όταν η Νότια Αφρική σημείωσε χαμηλή βαθμολογία για το προσδόκιμο ζωής, υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, κατάθλιψη και διαβήτη. Όταν συγκρίνεται με τα κράτη της G20 και τις 20 πιο πολυπληθείς χώρες, η Νότια Αφρική - που ήταν ένας λαμπρός φάρος οικονομικής ανάπτυξης – έρχεται τελευταία. Αλλά για όσους εργάστηκαν στην υγειονομική περίθαλψη στη χώρα ή αλλού στην Αφρική, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Νότια Αφρική δεν είναι μόνη στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Άλλα μέρη της Αφρικής έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά υψηλής αρτηριακής πίεσης στον κόσμο, και οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτή πλήττει το 46% των ενηλίκων, ενώ η παχυσαρκία, άλλος παράγοντας κινδύνου, αυξάνεται. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκαν στην Κένυα, πάνω από το 40% των γυναικών ηλικίας 30 έως 40 ετών είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required