Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1135

Με προσοχή οι αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊλάνδης...

  • ( UPD -20/03/2019 11:56 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης άφησε το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο την Τετάρτη, όπως αναμενόταν, παρέχοντας με την απόφασή της σταθερότητα στους επενδυτές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν στη χώρα μετά από το στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινα εκεί πριν από πέντε χρόνια.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε ομόφωνα να διατηρήσει το επιτόκιο στο 1,75%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ταϊλάνδης απόφαση η οοία είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις και των 21 οικονομολόγων οι οποίοι μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Η MPC "θεώρησε ότι η σημερινή διευκόλυνση της νομισματικής πολιτικής συνέβαλε στη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης και ήταν κατάλληλη με δεδομένο το στόχο για τον πληθωρισμό", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Η κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης το Δεκέμβριο, εναρμονίζοντας την πολιτική της με τις άλλες χώρες της περιοχής, καθώς και τα επιτόκια των ΗΠΑ αυξήθηκαν. Καθώς η Federal Reserve στρέφεται τώρα πιο επιφυλακτικά στις αυξήσεις των επιτοκίων και στους κινδύνους πληθωρισμού που πλήττουν τη Νοτιοανατολική Ασία, οι κεντρικές τράπεζες υιοθετούν μια προσέγγιση αναμονής για μελλοντικές κινήσεις.

thai_key_rate.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required