Γενικός Δείκτης:767.39-1.16%
EUR/USD: 1.1216

Πάνω από εξαπλάσια είναι η προσφορά για τα ομόλογα της Γκάνας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η προσφορά διεθνών ομολόγων εκ μέρους της Γκάνας αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη προσέλκυσε προσφορές που ήταν περισσότερες από εξαπλάσιες σε σχέση με το ποσό για το οποίο εκδόθηκαν τα αξιόγραφα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το βιβλίο παραγγελιών της πώλησης έφτασε περίπου τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ken Ofori-Atta, στο Bloomberg TV, πράγμα που δείχνει την όρεξη για περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο.

Η έλξη για τις αποδόσεις πλήττει τους φόβους για τα αποθεματικά, καθώς η Αφρική σχεδιάζει πλημμυρίδα από ομόλογα.

Η Γκάνα εντάσσεται σε ένα πλήθος αναδυόμενων αγορών που έχουν λάβει δάνεια, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την ανοδική πορεία σε ορισμένες από τις σημαντικότερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου και πώλησαν ομόλογα. Η έκδοση μέχρι στιγμής φέτος ανήλθε στα 463 δισ. δολάρια, ένα ποσό- ρεκόρ για ξεκίνημα και περίπου 50 δισ. δολάρια περισσότερο από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες του Bloomberg.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required