Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Η Uber θα κλείσει συμφωνία για την απόκτηση της ανταγωνίστριας εταιρείας Careem Networks, που έχει έδρα στο Ντουμπάι, σύμφωνα με τα άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η Uber θα δώσει $1,4 δισ. σε μετρητά και $1,7 δισ. σε μετοχές.

Μόλις προχθές μετέδωσαν οι Financial Times ότι η Uber θα πραγματοποιήσει αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα περάσει την πόρτα του Χρηματιστηρίου τον Απρίλιο, ενώ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη ΙΡΟ της χρονιάς, με τραπεζίτες και επενδυτές να κάνουν λόγο για αποτίμηση άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Επιλέγοντας το NYSE, η Uber πηγαίνει στην έδρα των μεγαλύτερων ΙΡΟ της ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, General Motors και Visa.

Aν και οι τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και η Apple έχουν επιλέξει το Nasdaq, τα τεχνικά προβλήματα με την εισαγωγή του Facebook το 2012 έχουν μετατοπίσει την τάση υπέρ του NYSE.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required