Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1221

Επαφές Scholz με 40 διεθνείς τράπεζες για τη συγχώνευση DB - Commerzbank

  • ( UPD -25/03/2019 12:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz και στελέχη του γερμανικού ΥΠΟΙΚ πραγματοποίησαν συνομιλίες με σχεδόν 40 διεθνείς τράπεζες τους τελευταίους μήνες εν μέσω των συζητήσεων για την πιθανή συγχώνευση της Deutsche Bank με την Commerzbank, μεταδίδει η Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η UBS Group και η BNP Paribas, καθώς και παγκόσμιες τράπεζες όπως η JPMorgan Chase & Co., η Citibank και η Bank of China, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέρεται και σε ερώτηση που κατέθεσε στη γερμανική Βουλή ο βουλευτής των Πρασίνων, Danyal Bayaz.

«Ο Scholz άκουσε λεπτομερώς πώς είναι η παγκόσμια κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και ποιες είναι οι πιθανότητες των γερμανικών τραπεζών», δήλωσε ο Bayaz τ στο RND. Ο Scholz φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής πίσω από τις συζητήσεις για τη συγχώνευση, αλλά αρνείται να αναλάβει και φανερά αυτόν τον ρόλο λόγω της δημόσιας κριτικής που ασκείται σε μια μια πιθανή συμφωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank Martin Zielke έγραψε σε σημείωμα την Παρασκευή ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να συντομεύσει την περίοδο της αβεβαιότητας όσο είναι δυνατόν και να αποφασίσει σύντομα εάν θα ακολουθήσει ή όχι συνδυασμό συγχώνευση με την ανταγωνιστική Deutsche Bank.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required