Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Νέους δασμούς ετοιμάζει ο Τραμπ σε ευρωπαϊκά ελικόπτερα, μοτοσικλέτες, τυριά και κρασιά

  • ( UPD -09/04/2019 13:46 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump προτείνει δασμούς ύψους περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε απάντηση στις ζημίες που οι ΗΠΑ λένε ότι προκαλούνται από τις επιδοτήσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ στην ανταγωνιστική εταιρεία Airbus SE Boeing Co.

Κατά την έκδοση του σχετικού καταλόγου, που περιλαμβάνει εμπορεύματα από ποδήλατα και επιβατικά ελικόπτερα μέχρι τυριά, κρασί, στολές κι εξαρτήματα του σκι και μοτοσικλέτες, το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανέφερε ότι η βοήθεια της Airbus «έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου ανέφερε στη δήλωσή του τη Δευτέρα βράδυ ότι η κυβέρνηση Trump θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 301 του Εμπορικής Πράξης του 1974 για να «προσδιορίσει τα προϊόντα της ΕΕ στα οποία μπορούν να επιβληθούν πρόσθετα τέλη έως ότου η ΕΕ αφαιρέσει αυτές τις επιδοτήσεις».

Οι απειλούμενοι δασμοί, τα οποία έρχονται μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τον Μάιο ότι η Airbus είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση για τα μοντέλα A380 και A350, που κοστίζουν τις πωλήσεις της Boeing, θα εφαρμοστούν μόνο αφού ο ΠΟΕ δώσει το τελικό σήμα το φετινό καλοκαίρι. μια σπάνια επίδειξη πίστης σε έναν Οργανισμό στον οποίο παλαιότερα ο ίδιος ο Trump είχε επιτεθεί.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required