Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1159

Η Disney ξεκινά ακριβό πόλεμο στο Netflix - Στο μισό η τιμή της νέας υπηρεσίας streaming

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Walt Disney Co. θα χρεώνει 7 δολάρια το μήνα, ή λιγότερο από 6 δολάρια στην ετήσια συνδρομή, για τη υπηρεσία streaming που κάνει το ντεμπούτο της στις 12 Νοεμβρίου, σε μια απόπειρα να υποσκάψει τον ανταγωνιστή-γίγαντα της ψυχαγωγίας Netflix Inc., σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό τομέα.

Η εταιρεία αποκάλυψε την υπηρεσία την Πέμπτη, σε μια παρουσίαση-στιλ Apple του νέου ηλεκτρονικού προϊόντος. Η πλατφόρμα θα είναι μερικά δολάρια λιγότερο από το πιο δημοφιλές προϊόν της Netflix, το οποίο κοστίζει 11 δολάρια το μήνα και θα βαρύνει πολύ τα οικονομικά της Disney. Η υπηρεσία streaming Disney+, όπως ονομάζεται, δεν αναμένεται να ισοσκελίσει τα έσοδα για περίπου πέντε χρόνια.

Πέρα από την τιμή και την τεχνολογία, η υπηρεσία θα ζήσει ή θα πεθάνει ανάλογα το περιεχόμενό της - και εκεί είναι η Disney έκανε μια μεγάλη δήλωση. Η Disney+ θα διαθέτει ένα «οπλοστάσιο» προγραμμάτων φιλικό προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 13 κλασσικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, 21 σειρών της Pixar, πρωτότυπες σειρές και υλικό από τα franchises της Marvel και των Star Wars.

Εκτός από το Disney+ που θα απευθύνεται σε οικογένειες, θα προσφέρει και τοESPN+, υπηρεσία συνεχούς ροής αθλητικών, όπως και το Hulu, ως ξεχωριστές πλατφόρμες. Πιθανότατα θα προσφέρει και τις τρεις υπηρεσίες, με έκπτωση.

Οι μετοχές της Disney ενισχύθηκαν έως και 3,7% στα 120,86 δολάρια στις προ-συνεδριακές συναλλαγές την Παρασκευή. Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν κατά 1,2% στα $363,40.

Η Disney δεσμεύτηκε να επενδύσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια το έτος χρήσης του 2020 για την παραγωγή εκπομπών, με στόχο να προσελκύσει συνδρομές.
Η δημοφιλής εταιρεία προσδοκά ότι θα έχει 60-90 εκατ. συνδρομητές μέχρι το έτος χρήσης του 2024.

Η Disney + θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, τη δυτική Ευρώπη και την Ασία κατά το πρώτο δημοσιονομικό τρίμηνο, κοντά στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Στη συνέχεια θα φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ένα χρόνο αργότερα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required