Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Στο μισό έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας στο Λονδίνο λόγω Brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Oι κενές θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε δύο χρόνια, καθώς η αβεβαιότητα για το Brexit έχει επιβαρύνει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

O αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο αριθμός των επαγγελματιών του κλάδου που αναζητά εργασία έχει επίσης υποχωρήσει, αν και οι δύο δείκτες κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προς το πρώτο της φετινής χρονιάς.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει συναίνεση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit έχει συντρίψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργοδοτών της πόλης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Hakan Enver, διευθύνων σύμβουλος της Morgan McKinley.

«Κλείσαμε το 2018 με μια δραματικά φτωχή αγορά εργασίας, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εδώ, έτσι ξεκινήσαμε το 2019 αρνητικά. Έχουμε κάτω από τις μισές θέσεις εργασίας και κάτω από το ήμισυ των ατόμων που αναζητούν εργασία το 2017», πρόσθεσε

Ο Enver προειδοποίησε ότι η απόφαση να αναβληθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι ίσως το τέλος Οκτωβρίου θα διατηρήσει το άγχος στις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον.

«Οι θέσεις εργασίας συνεχίζουν να εξέρχονται από το Λονδίνο, με το Δουβλίνο να είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ», ανέφερε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required