Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1212

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής πιέζει τα συνταξιοδοτικά Ταμεία της Νότιας Αφρικής

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία στη Νότιο Αφρική έχουν νομική υποχρέωση να λογοδοτούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στις επενδύσεις τους, σύμφωνα με δύο ομάδες που ασκούν πιέσεις σε διαχειριστές χρήματος, ώστε αυτοί να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα.

Ομάδες επηρεασμού μετόχων, όπως η Just Share και η περιβαλλοντική οργάνωση ClientEarth έχουν γράψει σε περισσότερα από 50 funds στην πιο βιομηχανική χώρα της Αφρικής για το καθήκον τους σχετικά με την αποταμίευση. Αυτός ο τομέας οικονομικής δράσης στη Νότιο Αφρική διαχειρίζεται περίπου 4,3 τρισεκατομμύρια ραντ (300 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επενδύσεις για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τις δύο ομάδες.

Η νομική γνωμάτευση που παραγγέλθηκε από όσυς αγωνίζονται πάνω στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, δείχνει ότι η μη τήρηση της απαίτησης για αλλαγή του κλίματος "θα ισοδυναμούσε πιθανώς με παράβαση καθήκοντος από το διοικητικό συμβούλιο ενός συνταξιοδοτικού ταμείου", ανέφεραν σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες και το Ταμείο Κρατικών Επενδύσεων της Νορβηγίας ανταποκρίνονται στα ζητήματα που τίθενται από την κλιματική αλλαγή μέσω μέτρων που εκτείνονται από τη φύτευση των δασών μέχρι την απομάκρυνση πολλών από τα ορυκτά καύσιμα. Η Νότια Αφρική εξαρτάται από τον άνθρακα για σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και με την ανεργία σε περίπου 27% αυτό περιπλέκει τη συζήτηση για τη μείωση αυτής της εξάρτησης, εάν οι αλλαγές οδηγήσου σε κλείσιμο ορυχείων και απώλεια θέσεων εργασίας.

sa_energy_plan.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required