Γενικός Δείκτης:782.890.57%
EUR/USD: 1.1252

Απώλειες για τη Lufthansa, που πληρώνει το γενικότερο πρόβλημα του κλάδου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Deutsche Lufthansa AG ανακοίνωσε απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων και της πίεσης προς τα κάτω των ναύλων, στέλνοντας τη μετοχή της να βυθιστεί, μέσα στις ενδείξεις επιδείνωσης των προβλημάτων της αεροπορικής βιομηχανίας, αφού η γερμανική εταιρεία ελάττωσε τα αναπτυξιακά της σχέδια τον περασμένο μήνα.

Οι μετοχές της Lufthansa υποχώρησαν κατά 5% στο άνοιγμα της Φρανκφούρτης, αφού ο μεγαλύτερος μεταφορέας της χώρας ανακοίνωσε μια προσαρμοσμένες ζημίες προ φόρων και τόκων ύψους 336 εκατομμυρίων ευρώ (380 εκατομμύρια δολάρια). Η ύφεση, η οποία σε σύγκριση με τα κέρδη των 52 εκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος, ήταν ιδιαίτερα έντονη λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων για τις αρχές του περασμένου έτους μετά την κατάρρευση της Air Berlin, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, αργά τη Δευτέρα.

Η ζημιά έρχεται μετά την επιλογή της Lufthansa για προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να αυξήσει τις τιμές και να δώσει βάρος στην κερδοφορία. Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία έρχεται από ένα δύσκολο έτος, με κακές καιρικές συνθήκες και απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, να είναι μεταξύ των παραγόντων που πλήττουν την κερδοφορία. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair Holdings Plc προειδοποίησε ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required