Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1216

Οι εξαγωγές ηλεκτρονικών προϊόντων της Σιγκαπούρης είναι οι χειρότερες μετά το 2013

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι εξαγωγές ηλεκτρονικών ειδών από τη Σιγκαπούρη υποχώρησαν το Μάρτιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, μετά από το 2013, πράγμα που συνιστά ένα δυσοίωνο σημάδι, ότι δηλαδή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για αυτό το κράτος, προκειμένου να αποφύγει την επιβράδυνση της περιφερειακής ζήτησης από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι αποστολές ηλεκτρονικών ειδών μειώθηκαν κατά 26,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σταθμίζοντας τις συνολικές εγχώριες εξαγωγές (εκτός πετρελαίου), οι οποίες μειώθηκαν κατά 11,7%. Αυτό ήταν πολύ χειρότερο από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για μείωση κατά 2,2% σε μια έρευνα του Bloomberg.

Η κινεζική οικονομική επιβράδυνση, η αβεβαιότητα σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η αποδιοργάνωση για τις αργίες του Νέου Έτους έπληξαν τον αριθμό των εξαγωγών φέτος, ιδίως στις οικονομίες που βασίζονται στο εμπόριο, όπως η Σιγκαπούρη. Ο κρίσιμος τομέας των ηλεκτρονικών του κράτους είχε συμβόλαια για 15 από τους τελευταίους 16 μήνες μετά από μια απροσδόκητη αύξηση στην περιοχή για το μεγαλύτερο διάστημα του 2017.

Η μεγάλη συρρίκνωση των εξαγωγών κατά το Μάρτιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη, η οποία επιβραδύνθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με εκτίμηση της κυβέρνησης. Οι οικονομολόγοι της Maybank Kim Eng Research Ltd. προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τις προβλέψεις της για το εύρος της ανάπτυξης για ολόκληρο το έτος σε 1-3%, από 1,5-3,5%, μετά την έκθεση για την πορεία των εξαγωγών.

lights_out.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required