Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1213

«Άλμα» για τη μετοχή της Pinterest στο ντεμπούτο της στη Wall Street

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Pinterest Inc. ενισχύθηκε έως 30% στο ντεμπούτο της στη Wall Street, αφότου συγκέντρωσε 1,4 δισ. δολαρίων στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική δημόσια εγγραφή του έτους.

Οι μετοχές της εταιρείας ξεκίνησαν στα 23,75 δολάρια. Ενισχύθηκαν πάνω από 29% στα 24,61 δολάρια την Πέμπτη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Η Pinterest πούλησε 75 εκατομμύρια μετοχές την Τετάρτη για 19 δολάρια η καθεμία, αφού τις αποτιμούσε εξαρχής από $15 έως $17. Στην τιμή προσφοράς, η IPO αξιολόγησε την εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο σε περίπου 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια . Η τελευταία αποτίμηση της Pinterest, από έναν ιδιωτικό γύρο χρηματοδότησης το 2017, ήταν 12,3 δισ. δολάρια.

Η IPO διεξήχθη από την Goldman Sachs Group Inc., την JPMorgan Chase & Co. και την Allen & Co. Pinterest στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο PINS.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required