Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Μόλις 11 άτομα καταπολεμούν τα fake news στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου

  • ( UPD -22/04/2019 15:40 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια από τις πιο ζωτικές λειτουργίες για την Facebook Inc. αυτή τη στιγμή είναι ένα περιβάλλον μακριά από το Menlo Park, στην έδρα της στην Καλιφόρνια, και με περισσότερους τρόπους από έναν. Αντί για τους μεγάλους κήπους στις στέγες και τα πολυτελή καφέ που είναι γεμάτα με τα πρόσωπα της Silicon Valley που έχουν τη μεγαλύτερη φαντασία, αυτό το μικρό γραφείο στη Βομβάη φιλοξενεί την Boom Live, μία από τις επτά μικρές εταιρίες, που βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών του Facebook να αποκαταστήσει ένα μέρος της αξιοπιστίας της, κατά τις εκλογές της Ινδίας.

Η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο αποτελεί ένα βασικό αποδεικτικό στοιχείο για τον κίνδυνο των fake news. Με βάση τα πρώτα συμπεράσματα, πάνω από το 60% των 900 εκατομμυρίων ψηφοφόρων της Ινδίας αναμένεται να μετυάσχουν στην ψηφοφορία από σήμερα έως τις 19 Μαΐου, καθώς το κεντροαριστερό Κογκρέσο προσπαθεί να αποσπάσει την εξουσία από το δεξιό κόμμα Bharatiya Janata. Όπως και σε άλλες εκλογές σε όλο τον κόσμο, οι αμειβόμενοι χάκερς εξαπλώνουν την προπαγάνδα τους στο Facebook και το messenger της εταιρείας WhatsApp, μαζί με το Twitter, το YouTube, το TikTok και άλλα διαδεδομένα κανάλια επικοινωνίας. Μαζί με τα αυτοματοποιημένα φίλτρα του Facebook, οι Boom's 11 ελεγκτές των νέων και οι συνεργάτες τους είναι στην πρώτη γραμμή της ασπίδας του κοινωνικού δικτύου ενάντια στα fake news.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required