Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Η βιασύνη κινεζικών εταιρειών για αύξηση μετρητών, «καίει» τους μετόχους τους

  • ( UPD -22/04/2019 15:39 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πολλές εταιρείες της Κίνας πρόκειται να εισπράξουν χρήματα από την εκρηκτική χρηματιστηριακή αγορά, ακόμη και αν αυτό σημάνει μια επιβάρυνση για τους υφιστάμενους μετόχους.

Εννέα εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν συνολικά 40,5 δισεκατομμύρια γιουάν (6 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω δικαιωμάτων προμηθειών από τον Ιανουάριο, ποσό που είναι σχεδόν το διπλάσιο εκείνου που ανακοινώθηκε όλο τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Αυτό περιλαμβάνει την Tianqi Lithium Corp. και τη Xinjiang Tianrun Dairy Co., των οποίων οι μετοχές υποχώρησαν 5,4% και 10% αμέσως μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις τους.

Οι κινεζικές εταιρείες αντιμετωπίζουν περιορισμούς όσον αφορά το πόσο, πόσο συχνά και σε ποια τιμή μπορούν να διακινήσουν νέες μετοχές μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων, τη μέχρι τώρα πιο δημοφιλή μέθοδο για την άντληση χρημάτων μέσω της αγοράς μετοχών. Αυτό τις οδήγησε σε ένα κυνήγι εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, αξιοποιώντας στο έπακρο την αυξανόμενη όρεξη κινδύνου που παρατηρείται αυτή τη χρονιά. Ένα ζήτημα άντλησης χρημάτων μέσω δικαιωμάτων, ενώ υπόκειται σε ορισμένα από τα ίδια κανονιστικά εμπόδια, επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στην τιμολόγηση.

"Τα θέματα δικαιωμάτων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αναχρηματοδότησης των μετοχών προς το παρόν, λόγω αυστηρών περιορισμών στις ιδιωτικές τοποθετήσεις", δήλωσε ο Yang Hai, αναλυτής της Kaiyuan Securities Co. "Για το χρηματιστήριο, πάντως, δεν είναι ποτέ καλό νέο όταν εμφανίζεται τάση αναχρηματοδότησης".

more-rights.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required