Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1211

Ο μάνατζερ που διοικεί χωρίς να είναι «το παιδί του μπαμπά»

  • ( UPD -23/04/2019 10:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο διαχειριστής του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού γραφείου στο Χονγκ Κονγκ που «τρελλαίνεται» για ακίνητα, δεν έχει ιδιόκτητο σπίτι.

Και όχι μόνο αυτό! Επιπροσθέτως, δεν θα κληρονομήσει το μερίδιο του πατέρα του στον όμιλο Centaline, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, διότι το μερίδιο αυτό δωρήθηκε για φιλανθρωπία πριν από μια δεκαετία και πλέον.

Αλλά ο Alex Shih δεν ενοχλείται, αν και ο ίδιος απέχει από τον πλούτο που αποκτούν τα παιδιά ορισμένων μεγιστάνων του Χονγκ Κονγκ μαζί με την οικογενειακή επιχείρηση. Ο Li Ka-shing, ο πλουσιότερος άνθρωπος της πόλης, παρέδωσε το περασμένο έτος τα ηνία στον γιο του Victor, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Lee Shau Kee τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την Henderson Land Development Co. και να βάλει στο πηδάλιο τους δύο γιους του.

«Προσωπικά το αποδέχομαι», είπε ο 30χρονος Shih για την απόφαση του πατέρα του να μην μεταβιβάσει την οικογενειακή περιουσία στα τρία παιδιά του. "Μας το είπε όταν ήμασταν πολύ νέοι και δεν είχαμε άλλη επιλογή. Θα έλεγε ότι είναι καλύτερο να μην κάνουμε μια ζωή που είναι πολύ άνετη από την αρχή, λόγω γονιού. Θα κερδίσετε περισσότερα εάν κερδίζετε πράγματα βήμα προς βήμα".

Ο Shih ανέλαβε τη λειτουργία της Centaline, η οποία χειρίζεται δύο από κάθε πέντε συναλλαγές επί ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ, στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ονομάστηκε αντιπρόεδρος. Πρόκειται να γίνει πρόεδρος όταν αποχωρήσει ο 70χρονος πατέρας του Wing-Ching Shih, κάτι το οποίο αναμένει να συμβεί σύντομα. Θα διοικεί την εταιρεία, αλλά δεν θα είναι ιδιοκτήτης της.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required