Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Μπαίνει στο κύμα συγχωνεύσεων της Μέσης Ανατολής και η Dubai Islamic Bank

  • ( UPD -23/04/2019 13:22 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ισλαμική τράπεζα Dubai Islamic Bank PJSC, το μεγαλύτερο ισλαμικό πιστωτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σταθμίζει την πιθανή εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας τράπεζας Noor Bank PJSC.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να επιτρέψει στην τράπεζα να «διερευνήσει την πιθανή εξαγορά της Noor Bank και να επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο με τα ευρήματα εντός τριών εβδομάδων», ανέφερε σε δήλωσή του στο χρηματιστήριο. Το συμβούλιο επέτρεψε επίσης στην τράπεζα να προσλάβει οικονομικούς συμβούλους για τη δέουσα επιμέλεια και να γνωμοδοτήσει σχετικά με την αποτίμηση.

Η ισλαμική τράπεζα του Ντουμπάι (DIB) πραγματοποίησε προκαταρκτικές συζητήσεις με τους μετόχους της Noor Bank, όπως δήλωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα. Η εξαγορά θα δημιουργήσει ένα πιστωτικό ίδρυμα με περιουσιακά στοιχεία 277 δισεκατομμυρίων dirhams (75 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια φάση ενοποίησης, καθώς οι επιμέρους τράπεζες αναζητούν τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης των κεφαλαίων τους εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. Το Αμπού Ντάμπι βρίσκεται στη διαδικασία συγχώνευσης τριών από τις τράπεζες του, αφού ήδη συνένωσε δύο από τα μεγαλύτερα πιστωτικά του ιδρύματα το 2017. Οι τράπεζες στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν διεξάγουν επίσης συνομιλίες για πιθανές συγχωνεύσεις.

dib.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required