Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1186

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η αγορά σπιτιών στις ΗΠΑ

  • ( UPD -23/04/2019 15:19 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η υποχώρηση της ζήτησης κρατά τα σπίτια των ΗΠΑ σε καθεστώς αγοραπωλησίας περισσότερο από πριν, και οι ιδιοκτήτες σπιτιών φαίνεται να το ξανασκέφτονται για την καταχώριση των ακινήτων τους, σύμφωνα με την Zillow Real Estate Market και την αναφορά της για τον Μάρτιο.

Ο μέσος χρόνος παραμονής ενός ακινήτου στην αγορά προς πώληση αυξήθηκε κατά τέσσερις ημέρες τον Φεβρουάριο σε σχέση με το διάστημα που παρέμενε ένα χρόνο νωρίτερα – αυτή είναι η πρώτη αύξηση μέσα σε τέσσερα χρόνια - με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 1,2% των προς πώληση ακινήτων του Μαρτίου. Οι νέες αγγελίες πώλησης μειώθηκαν κατά 6,1%.

"Περισσότερες αγγελίες από τους προηγούμενους μήνες είναι κολλημένες", δήλωσε ο Skylar Olsen, διευθυντής οικονομικής έρευνας στο Zillow. Καθώς η αγορά χαλαρώνει, "λιγότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών βάζουν τα ακίνητά τους στην αγορά προς πώληση", ανέφερε ο Olsen.

Επιπλέον, οι περικοπές των τιμών αυξάνονται σε 33 από τις 35 μεγαλύτερες αγορές. Στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, την πιο ακριβή αγορά, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα – κι αυτή είναι η πρώτη πτώση κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε οποιαδήποτε από τις μεγάλες αγορές. Είναι επίσης η πρώτη περικοπή τιμών στο Σαν Χοσέ μέσα σε επτά χρόνια.

Σε εθνικό επίπεδο, ο ρυθμός αποτίμησης των αξιών επιβραδύνεται κάθε μήνα από τότε που αυξήθηκε κατά 8% κι έφτασε στο υψηλότερο σημείο του, τον Δεκέμβριο του 2018.

cut-the-price.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required