Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Η σύγκρουση Ρώμης- Βρυξελλών αποτυπώνεται και στην πορεία των ομολόγων

  • ( UPD -15/05/2019 13:20 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα ιταλικά ομόλογα κατέρρευσαν για τρίτη μέρα, ωθώντας τις γερμανικές αποδόσεις στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για ένα νέο γύρο στη δημοσιονομική μάχη της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα διετή ομόλογα ήταν πρωταγωνιστές στην πτώση την Τετάρτη, οδηγώντας τη ζήτηση προς τα γερμανικά ομόλογα, που ευρέως θεωρούνται ως καταφύγιο. Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Matteo Salvini ενέτεινε τη ρητορική του τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι θα είναι διατεθειμένος να δει το έλλειμμα της χώρας να ξεπερνάει τα όρια που έχει θέσει η ΕΕ, εάν με αυτό τον τρόπο πρόκειται να ενισχυθεί η απασχόληση.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν τα ομόλογα των γειτόνων της Ιταλίας, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, παρόλο που φέτος οι ιταλικές ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων της Ευρώπης. Η Citigroup Inc. επέκτεινε τη σύστασή της για αγορά πορτογαλικών 10ετών ομολόγων έναντι των ιταλικών αντίστοιχων για δεύτερη φορά, με τις τελευταίες εκθέσεις σχετικά με το έλλειμμα της χώρας το οποίο πυροδοτεί άλλο ένα κύμα πίεσης για πωλήσεις.

Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 11 μονάδες βάσης στο 0,79%, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά από τον Δεκέμβριο. Η γερμανική απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο μείον 0,1%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required