Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Με μια ομιλία επικεντρωμένη σε αξίες απάντησε ο Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping κατακρίνει ως «ανόητες» ξένες προσπάθειες που σκοπό έχοτυν την αναμόρφωση άλλων κρατών, την ώρα που ο ίδιος αντιστέκεται στις εμπορικές απαιτήσεις των ΗΠΑ.

«Το να πιστεύεις ότι η δική σου φυλή και πολιτισμός είναι ανώτερη από τους άλλους και να επιμένεις να μεταμορφώσεις ή και να αντικαταστήσεις άλλους πολιτισμούς είναι ανοησία στην κατανόηση και καταστροφή στην πράξη», δήλωσε την Τετάρτη στην τελετή έναρξης της Διάσκεψης για το Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών στο Πεκίνο. Δεν έκανε άμεση αναφορά στην εμπορική διαφορά ή στις ΗΠΑ στις παρατηρήσεις του.

Η ομιλία του Xi στην περιφερειακή συγκέντρωση την Τετάρτη έγινε αντικείμενο στενής παρακολούθησης, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη δημόσια παρέμβασή του από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να επιβάλουν νέους δασμούς για κινεζικά αγαθά αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν μια ομιλία αξιακού περιεχομένου, μπροστά σε ένα ακροατήριο που περιλαμβάνει εκπροσώπους από αρκετές πρώην αποικίες και το πλήθος χειροκρότησε μετά από την παρατήρησή του περί «ανοήτων».

«Οι ανταλλαγές και η επιρροή μεταξύ των πολιτισμών πρέπει να είναι αμοιβαίες και ισότιμες», δήλωσε ο Xi. "Πρέπει να είναι ποικίλες και πολυδιάστατες, κι όχι υποχρεωτικές ή καταναγκαστικές. Δεν πρέπει να είναι μονόδρομος".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required