Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1217

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα της Alibaba με ώθηση από το cloud

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα τετάρτου τριμήνου της Alibaba Group Holding Ltd., με ώθηση από το βασικό ηλεκτρονικό εμπόριο και την επιχείρηση cloud.

Τα έσοδα της Alibaba αυξήθηκαν στα 93,50 δισ. γουάν ($13,59 δισ.) τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου. Οι αναλυτές ανέμεναν 91,58 δισ. γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Τα έσοδα από τον τομέα cloud ενισχύθηκαν 76%.

Οι προτάσεις προς τους χρήστες με βάση τις προτιμήσεις τους οδηγούν πλέον σε περισσότερες πωλήσεις από ό,τι η παραδοσιακή αναζήτηση, ενισχύοντας την ικανότητα της Alibaba να παρέχει στοχευμένη διαφήμιση για τους εμπόρους στην κύρια πλατφόρμα της Taobao.

Οι μετοχές της Alibaba ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 174,84 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, πριν ανακοινωθούν τα κέρδη. Η μετοχή έχει κερδίσει 28% σε σύγκριση με κέρδος 11% για τον δείκτη NYSE Composite.

Η Alibaba είναι η τρίτη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών cloud, μετά τη Microsoft και την Amazon και η μεγαλύτερη στην Κίνα, με μερίδιο στην αγορά άνω του 40%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 25,83 δισ. γουάν από 7,56 δισ. γουάν το τέταρτο τρίμηνο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required