Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1217

Ο Πύργος Τραμπ είναι τώρα μία από τις λιγότερο επιθυμητές πολυτελείς κατοικίες στο Μανχάταν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Πύργος Τραμπ, το άλλοτε πετράδι στο στέμμα της αυτοκρατορίας ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ, τώρα κατατάσσεται ως μία από τις λιγότερο επιθυμητές πολυτελείς κατοικίες στο Μανχάταν.

Το 36 ετών κτίριο έχει μετατραπεί σε φρούριο από τότε που ο Τραμπ κέρδισε την προεδρία, με τσιμεντένια φράγματα και μερικό αποκλεισμό των δύο κυρίων εισόδων. Δεν έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά εδώ και χρόνια. Και το όνομα του Τραμπ αποτελεί ένα τεράστιο «μείον» στην φιλελεύθερη Νέα Υόρκη.

Για όσους κατέχουν χώρο στον πύργο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βάναυσα. Οι περισσότερες πωλήσεις διαμερισμάτων έχουν οδηγήσει σε απώλειες μετά την προσαρμογή για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα αρχεία των ακινήτων. Κάποια από αυτά πωλήθηκαν με απώλειες άνω του 20%. Αντίθετα, σε ολόκληρο το Μανχάταν, μόλις το 0,23% των σπιτιών τα τελευταία δύο χρόνια πωλήθηκαν με ζημία, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων PropertyShark, παρόλο που η εταιρεία δεν προσαρμόζει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Όλα αυτά είναι σαφώς μακριά από τις μέρες που το ορόσημο της Νέας Υόρκης προσέλκυε τους ομοίους των Michael Jackson, Johnny Carson και Steven Spielberg. Αυτές τις μέρες, είναι περισσότερο γνωστό για μια συνάντηση της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ με έναν Ρώσο δικηγόρο που καταγράφεται στην έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ για τη Ρωσία.

Ενώ έχουν αναπτυχθεί κάποιες γωνιές της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Τραμπ, όπως το ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, άλλες έχουν υποφέρει από το υψηλό αντιλαϊκό αίσθημα που τον περιβάλλει.

Ο Τραμπ αναμένεται να δημοσιοποιήσει ενημερωμένο πόθεν έσχες αυτή την εβδομάδα, με τις ετήσιες οικονομικές αποκαλύψεις του προγραμματισμένες για την Τετάρτη. Τα έγγραφα δεν θα περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα έσοδα του Οργανισμού Τραμπ, αλλά είναι σαφές ότι ο Πύργος Τραμπ πάσχει, σύμφωνα με σε αρχεία ακινήτων, σε καταλόγους ιδιοκτησιών και συνεντεύξεις με εταιρείες του κλάδου.

Το εμπορικό τμήμα του κτιρίου αγωνίζεται επί μήνες να βρει μισθωτές για περισσότερα από 42.000 τετραγωνικά πόδια κενών γραφείων, παρά το γεγονός ότι διαφημίζει ενοίκια πολύ κάτω από το μέσο όρο της περιοχής.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό πληρότητας του Πύργου Τραμπ έχει βυθιστεί κατά τα τελευταία επτά χρόνια στο 83% από 99%, με ένα ποσοστό κενών θέσεων που είναι περίπου το διπλάσιο του μέσου όρου του Μανχάταν.

Το όνομα έγινε το πρόβλημα

Τουλάχιστον 13 διαμερίσματα στον πύργο έχουν πωληθεί μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016. Για τις εννέα συναλλαγές όπου τα αρχεία της Νέας Υόρκης δείχνουν τι είχε καταβάλει αρχικά ο πωλητής για το ακίνητο, οκτώ πωλήθηκαν με διορθωμένη για τον πληθωρισμό απώλεια.

Αυτές τις μέρες, τα «γεράκια» μερικές φορές ξεπερνούν τους πελάτες των λιανικών καταστημάτων του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή, ένας μεσίτης ακινήτων ανέφερε στο Bloomberg ότι οι έρευνες της εταιρείας του δείχνουν ότι οι υποψήφιοι ενοικιαστές δεν σκέφτονται ένα από τα κτίρια του Τραμπ μέχρι να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required