Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1201

Η Μέρκελ υποβαθμίζει τις διαφορές της με τον Μακρόν για να προστατεύσει την ευρωπαϊκή ενότητα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Angela Merkel αναγνώρισε τις διαφορές της με τον Γάλλο Πρόεδρο Emanuel Macron, αλλά επέμεινε ότι οι διαφωνίες τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας παραγωγικής σχέσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι συνήθως καταφέρνει να βρει ένα "κοινό πεδίο" συνεννόησης με τον Macron, ακόμη και αν δεν συμφωνούν στα πάντα.

"Σίγουρα έχουμε αντιπαραθέσεις", ανέφερε η Merkel στην καθημερινή εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. "Υπάρχουν διαφορές στη νοοτροπία μεταξύ μας καθώς και διαφορές ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους ρόλους μας".

Αφού επέτυχε μια ενθουσιώδη σχέση με τον Γάλλο ηγέτη που είναι κατά 23 χρόνια μικρότερός της μετά την απρόσμενη εκλογή του το 2017, η σχέση της Merkel με τον Macron φαίνεται να ψυχράνθηκε τον περασμένο χρόνο καθώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου για στενότερη ενσωμάτωση στην ΕΕ έχουν αγνοηθεί από τη Γερμανία.

Η Merkel δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει πρόσφατη επιδείνωση των διμερών σχέσεων, αν και παραδέχτηκε ότι η χρονική στιγμή της εκλογικής νίκης του ήταν ατυχής. Το CDU της Merkel κατέγραψε ένα απροσδόκητα φτωχό αποτέλεσμα στις γερμανικές εκλογές λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Macron. Ως αποτέλεσμα, η Merkel χρειάστηκε έξι μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση και είχε ξοδέχει μεγάλο μέρος από το πολιτικό της κεφάλαιο, ώστε να προχωρήσει σε μια μεγάλη συμφωνία με τη Γαλλία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required