Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1217

Τα Εμιράτα θέλουν να αποφύγουν τα χειρότερα με το Ιράν, καθώς η ένταση στον Κόλπο αυξάνεται

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα "δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εν θερμώ" και να κατηγορήσουν το Ιράν για σαμποτάζ στα ανοικτά των ακτών τους, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, καθώς η κλιμάκωση των εντάσεων στον Κόλπο δημιουργεί ανησυχίες ότι η περιοχή βρίσκεται στο χείλος μιας ακόμα πολεμικής σύρραξης.

Σε μια ενημέρωση που διήρκεσε μια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Anwar Gargash, επέλεξε έναν επιφυλακτικό τόνο, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι «πολύ αφοσιωμένη στην αποκλιμάκωση» της έντασης και θα διαχειριστεί με «προσοχή και σύνεση» την τωρινή, «εύθραυστη» κατάσταση. Πρόσθεσε ότι μια έρευνα για την επίθεση στα τέσσερα πλοία, κάποια εκ των οποίων ήταν σαουδαραβικά και νορβηγικά, διεξάγεται με τη βοήθεια Αμερικανών και Γάλλων ερευνητών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μέρες.

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σαφήνεια τη συμπεριφορά του Ιράν, αλλά ταυτόχρονα να μην περιπέσουμε σε κρίση", ανέφερε ο Gargash σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg αργά την Τετάρτη. "Αυτή είναι η περιοχή στην οποία ζούμε και είναι σημαντικό για εμάς να διαχειριστούμε σωστά αυτήν την κρίση".

Οι εντάσεις αυξάνονται στον Κόλπο, δεδομένου ότι οι Η.Π.Α. σταμάτησαν να χορηγούν απαλλαγές σε αγοραστές ιρανικού πετρελαίου και έπληξαν με κυρώσεις την Ισλαμική Δημοκρατία, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τις Η.Π.Α. από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required