Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Αυξάνεται ο προβληματισμός για την αποπομπή του προέδρου της Deutsche Bank

  • ( UPD -21/05/2019 15:21 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κάποιοι κορυφαίοι επενδυτές της Deutsche Bank AG είναι όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου Paul Achleitner.

Εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας του Qatar, της Cerberus Capital Management και του Ομίλου HNA, συζήτησαν εσωτερικά για την αποχώρηση του Achleitner από τη θέση του πριν από τη λήξη της θητείας του το 2022, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Ενώ οι μέτοχοι εξέφρασαν μεταξύ τους την απογοήτευσή τους, ωστόσο δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα ψηφίσουν στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας την Πέμπτη.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θεωρούν επίσης ότι η απομάκρυνση του Achleitner θα είναι προς το συμφέρον του πιστωτικού ιδρύματος, ανέφεραν άλλοι. Ενώ η τελική απόφαση εναπόκειται στους μετόχους, οι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν αυξανόμενες αμφιβολίες ως προς το αν είναι το σωστό άτομο να συνεχίσει να επιβλέπει τη Deutsche Bank, ανέφεραν.

Οι συζητήσεις έρχονται να προστεθούν σε σημάδια που ήδη υπάρχουν, ότι η Deutsche Bank θα αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις όταν συναντηθούν οι επενδυτές με τη διοίκηση. Οι μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες των μετόχων προτρέπουν ότι οι επενδυτές θα ψηφίσουν εναντίον των πράξεων του περασμένου έτους από το εποπτικό συμβούλιο και το διοικητικό συμβούλιο - μια απόρριψη που θα ισοδυναμούσε με μια ενοχλητική ψήφο μη εμπιστοσύνης, αλλά δεν θα υποχρέωνε τα στελέχη που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις να παραιτηθούν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required