Γενικός Δείκτης:849.07-0.5%
EUR/USD: 1.1208

Brexit: Χάνει και την ύστατη μάχη η Τερέζα Μέι

  • ( UPD -22/05/2019 13:13 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Theresa May αντιμετωπίζει πίεση να εγκαταλείψει τη συμφωνία που έχει κάνει με τους Ευρωπαίους για το Brexit και να παραιτηθεί από το αξίωμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Αρκετοί ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι η νέα προσφορά της πρωθυπουργού που αποσκοπούσε να κερδίσει ψήφους στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία διαζυγίου της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τόσο γρήγορα, λάβει μια τόσο άσχημη τροπή.

Το απονενοημένο παιχνίδι της May για ένα νέο δημοψήφισμα με θέμα το Brexit πέφτει στο κενό.

Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, τα άτομα δήλωσαν ότι οι σύμμαχοι της May γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες ελπίδες να υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο που προτείνει η Μay για το brexit, ακόμη καιμετά την υπόσχεση της πρωθυπουργού προς τους βουλευτές ότι θα υπάρξει ευκαιρία να πραγματοποιηθεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Η λίρα υποχώρησε 0,3% έναντι του δολαρίου στις αρχές της διαπραγμάτευσης την Τετάρτη.

Η πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τη νέα της πρόταση για ένα «new deal» σε ομιλία της προς το Κοινοβούλιο την Τετάρτη το απόγευμα. Αλλά με μια τέταρτη ταπεινωτική ήττα για το σχέδιό της που φαίνεται τώρα πιθανό, οι συνάδελφοι του Συντηρητικού Κόμματος της May, θα την καλέσουν να ματαιώσει την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που σχεδιάζει για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Αυτό θα την αφήσει χωρίς λόγο να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός. Πολλοί αξιωματούχοι στο κόμμα πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσει έντονη πίεση από τους υπουργούς της να παραιτηθεί και να δώσει τη δυνατότητα σε έναν νέο ηγέτη να προσπαθήσει να ολοκληρώσει το Brexit.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required