Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1236

Η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιείται στα 54 δολάρια - Σαουδική Αραβία και Ρωσία σε συνεννόηση για τα αποθέματα

  • ( UPD -10/06/2019 21:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η τιμή του αργού πετρελαίου διατηρήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο επίεπδο των 54 δολαρίων το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεργασθεί με τη Ρωσία και τις άλλες χώρες - μέλη του OPEC+ προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη «βουτιά» των τιμών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρουσίασαν ελάχιστες μεταβολές στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την άνοδο του 2,7% της προηγούμενης Παρασκευής. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Καλίντ Αλ- Φαλίχ δήλωσε τη Δευτέραμετά την συνάντησή του στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, ότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα πρέπει να κάνουν κάποια προληπτικά βήματα ώστε να σταματήσουν την απότομη πτώση των τιμών.
Στο μεταξύ οι ανησυχίες της αγοράς και τυα υψηλά αποθέματα συνεχίζουν να προκαλούν πιέσεις.

«Βλέπουμε μια ώθηση στην αγορά μετά την αποφυγή ενός νέου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ- Μεξικού. Ομως την ίδια στιγμή ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα συνεχίζεται», αναφέρει ο επικεφαλής των αναλυτών της Price Future Group Inc., Φιλ Φλιν. 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου έπεσαν γύρω στο 18%, σε σχέση με τον Απρίλιο όπου παρουσίασαν ρεκόρ ανόδου. Η μεταβλητότητα της αγοράς παρουσίασε μεγάλη άνοδο μετά την έναρξη του εμπορικού «πολέμου» ΗΠΑ - Κίνας και συνεχίζει ως και σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ προειδοποίησε την Δευτέρα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να πέσουν και κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι εάν οι χώρες του OPEC + δεν συμφωνήσουν σε μια επέκταση των περικοπών της προσφοράς. Ο Σαουδάραβας υπουργός Αλ-Φαλίχ ανέφερε ότι οι χώρες δουλεύουν στην κατεύθυνση προληπτικών μέτρων ώστε να μην συμβεί το σενάριο αυτό.

Οι υπουργοί ενέργειας των δυο χωρών πιθανότατα θα βρεθούνσ την Ιαπωνία για τη Σύνοδο των G-20 αυτόν τον μήνα και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να μπορέσουν να διαμορφώσουν καλύτερα τις θέσεις τους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required