Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Μικρή επίδραση στον κινεζικό προϋπολογισμό έχει η αύξηση της τιμής του κρέατος (Διάγραμμα)

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η άνοδος της τιμής του χοιρινού κρέατος στην Κίνα λόγω της πανώλης των χοίρων που έπληξε την Αφρική, έχει μικρότερο αντίκτυπο στον πληθωρισμό από ό, τι θα είχε παλαιότερα, πράγμα που βοηθά την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής.

Νέα έρευνα από το Bloomberg Economics δείχνει ότι η επιρροή των τιμών των τροφίμων σε γενικές γραμμές μειώνεται, καθώς το κράτος αυτό γίνεται πλουσιότερο και ξοδεύει μεγαλύτερο μερίδιο του εισοδήματος σε άλλα πράγματα. Ενώ ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αποκαλούνταν -ως αστείο- «δείκτης χοιρινού κρέατος καταναλωτή», αυτό δεν είναι και τόσο ακριβές αυτό τον καιρό.

Το γεγονός αυτό δεν είναι, όμως, σε πρώτη ματιά προφανές στους παρατηρητές των πηχιαίων τίτλων σχετικά με την εξάπλωση της ασθένειας των χοίρων, εν μέρει επειδή το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής δεν δημοσιοποιεί την ακριβή σύνθεση του καλαθιού αγαθών μέσω του οποίου μετρά τα κέρδη από την τιμολόγηση.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν αύξηση του πληθωρισμού στο 2,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς, και αύξηση 0,2% από τον φετινό Απρίλιο. Ωστόσο, το επίπεδο αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο περιθώριο που έχει η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας, η οποία θέτει ανώτατο όριο 3%, ενώ οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα κέρδη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους θα είναι χαμηλότερα λόγω της ασθενέστερης οικονομίας.

users_iqjWHBFdfxIU_iChznaDIMUig_v2_piFq5T3pJF0qzS8rF9LjsWaQ_-1x-1.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required