Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Ο Χρυσόγονος και η Σοσιαλιστική Τάση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προγραμματισμένη για τις 8 Μαϊου στο ξενοδοχείο Wyndham (πρώην Imperial, Πλ. Καραϊσκάκη) δημόσια συνδιάσκεψη της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχεδόν δυόμισι χρόνια αδράνειας, με πρωτοβουλία έξι μελών της Γραμματείας της (Πανταζής, Παπαϊωαννου, Στάμος, Σταυροπούλου, Τριανταφύλλου, Χρυσόγονος).

Μέσα στο διάστημα αυτό όπως αναφέρουν ορισμένοι αλλά και γίνεται αντιληπτό , πολλά άλλαξαν στη χώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Τάση των σοσιαλιστών όπως για παράδειγμα αποχωρήσεις στελεχών που τώρα έχουν ενσωματωθεί ουσιαστικά στο Προεδρικό μπλοκ.

Έτσι από την εξαμελή επιτροπή πρωτοβουλίας μόνο ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατέχει σήμερα αιρετό αξίωμα αν και με συχνές διαφοροποιήσεις από την κεντρική κομματική γραμμή. Οι συχνές κριτικές τοποθετήσεις του τελευταίου απέναντι στην κομματική ηγεσία αφορούν, ανάμεσα στα άλλα, και το ζήτημα της δομής και οργάνωσης του κόμματος.

Αντίθετα με τις επαγγελίες της ιδρυτικής του διακήρυξης το 2013 για ένα κόμμα «μαζικό και δημοκρατικό», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί σε έναν αριθμό περίπου 14.000 ενεργών μελών. Αυτό σημαίνει ότι πως όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε το άνοιγμα του κόμματος στις μάζες, σημειώνει η σοσιαλιστική τάση, αλλά τα μισά και περισσότερα από τα περίπου 30.000 μέλη της εποχής εκείνης έχουν αδρανοποιηθεί ή αποχωρήσει, με κατεύθυνση τη «Λαϊκή Ενότητα» ή αλλού. Οι περισσότερες κομματικές οργανώσεις αρνούνται πεισματικά να εγγράψουν νέα μέλη, λειτουργώντας με λογική κλειστής λέσχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απόσταση με τα εκατομμύρια ψηφοφόρους του κόμματος του 2015, ή έστω όσους από αυτούς έχουν απομείνει σήμερα.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από την κοινωνία ολοένα και περισσότερο. Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής στις 8 Μαϊου με αντίκτυπο όχι μόνο για τα εσωκομματικά δρώμενα, αλλά για το πολιτικό σκηνικό του μέλλοντος

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required