Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Το πρώτο living lab: «Χτίζοντας την ταυτότητα ενός «πράσινου» νησιού

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το πρώτο living lab είναι γεγονός. Πραγματοποιήθηκε στο Αγκίστρι όπου έγινε ένα μείγμα δραστηριοτήτων με διαλέξεις, έρευνα πεδίου αλλά και καθαρισμό ακτής και... καταδύσεις, για εκπαίδευση, εμπειρία, ευαισθητοποίηση αλλά και κινητοποίηση των φοιτητών, των νέων, των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των κατοίκων σε θέματα γαλάζιας οικονομίας, ισόρροπης ανάπτυξης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

«Το «ζων» εργαστήριο είχε αποτελέσματα: τον καθαρισμό μιας ακτής από πλαστικά, τα ευρήματα δυο ερευνών-ικανοποίησης επισκεπτών και απόψεων κατοίκων- δυο επιχειρηματικές ιδέες, μια για ναυταθλητισμό και μια για αγροτουρισμό και την εγγραφή στα ecoports» επισημαίνει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μαρία Λεκάκου και προσθέτει:

«Ευχαριστούμε την ΑΜΚΕ "Το ΜαΖί μας Δυναμώνει" και προσωπικά την κ. Εβελινα Καλλιγιάννη για τη συμβολή της στη σύλληψη και τον σχεδιασμό του εγχειρήματος.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αγκίστρου για την υποστήριξη (και προσωπικά τον Δήμαρχο Γ. Αθανασίου, τον Αντιδήμαρχο Ν. Τζανο και την Μ. Καρακατσάνη) το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (τον Λευτέρη Κεχαγιόγλου) τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Α. Ρεμούνδου) τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «INSULEUR»(Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης) και βέβαια ιδιαίτερες ευαισθησίες, τον χορηγό μας τη Saronic Beer (Δ. Σπυριδάκη) και τους τοπικούς επιχειρηματίες Sunrise, Τοξότης Quadrant».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required