Γενικός Δείκτης:698.742.6%

Oι πιο «προβληματικοί» προορισμοί από τα ελληνικά αεροδρόμια

  • ( UPD -14/12/2017 09:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι πτήσεις από τη χώρα μας με προορισμό το αεροδρόμιο Stansted London ήταν οι περισσότερο προβληματικές και στη συνέχεια ακολουθούν πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης και της  Μυκόνου.

Τα στοιχεία επεξεργάστηκε η Airhelp με βάση το ποσοστό των προβληματικών πτήσεων από όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Η εταιρεία υπολόγισε επιπλέον ότι πάνω από  13.812 επιβάτες που πέταξαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας, είχαν προβλήματα με καθυστερήσεις πτήσεων από 3 ώρες και πάνω. Η AirHelp υπολόγισε ότι αυτοί οι επιβάτες έχουν δικαίωμα για αποζημίωση περίπου 3,5 εκατ. ευρώ το  2017 (Ιανουάριος 2017 – Νοέμβριος 2017). Οι πτήσεις αυτές έχουν να κάνουν καθαρά με προβλήματα που δημιουργούνται από τον αερομεταφορέα και όχι από συνθήκες έκτακτης ανάγκης είτε υπαιτιότητας του αεροδρομίου. Το εκάστοτε αεροδρόμιο χρησιμοποιείται ως προσδιορισμός προέλευσης των πτήσεων.

Ο πιο πολυσύχναστος μήνας για ταξίδια ήταν ο Αύγουστος, που συμπωματικά είναι και ο μήνας με τους περισσότερους τουρίστες.

aerodro

Βάσει του AirHelp Score 2017 που έχει ήδη ανακοινωθεί, το αεροδρόμιο της Αθήνας θεωρείται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου κατακτώντας την 27η θέση σε ποιότητα υπηρεσιών και ακρίβεια χρόνου των πτήσεων. Το AirHelp Score  επίσης ανέδειξε την Olympic Air ως Νο 39 (ανάμεσα στις 40 καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο) . Ενδιαφέρον έχει ότι η αεροπορική Monarch airlines μπήκε υπό επιτήρηση φέτος τον Οκτώβριο, ενώ με την AirBerlin συνέβη το ίδιο μέσα στον Αύγουστο. Εκτός αυτού, η Ryanair έχει συστηματικά ακυρώσεις τους τελευταίους μήνες επηρεάζοντας πάνω από 2 εκ επιβάτες κυρίως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Νωρίτερα φέτος, ακόμα και η υποδειγματική εταιρία της Αγγλίας , British Airways αντιμετώπισε δύο φορές πολύ σοβαρά προβλήματα με τη μηχανογράφησή της μέσα σε ένα μήνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους επιβάτες της από ακυρώσεις ή καθυστερήσεις, χρεώνοντας της αεροπορική με περίπου  £100 εκ για αποζημιώσεις επιβατών. 
Κάποιες από τις πιο περίεργες δικαιολογίες που λένε οι αεροπορικές εταιρίες για τις καθυστερήσεις τη χρονιά που πέρασε, είναι ότι βρέθηκε στο αεροπλάνο σκορπιός ή ένα ποντίκι ή ότι δεν είχαν χαρτί τουαλέτας. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη ποντικιού και σκορπιού θα μπορούσε να είχε στοιχίσει στην British Airways μέχρι και  153.746 λίρες σε αποζημιώσεις για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει η Χρύσα Πομόνη, εκπρόσωπος της AirHelp : «Το 2017 ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τους επιβάτες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί με την κατάρρευση της  Monarch, τα προβλήματα της Ryanair και τη χρεωκοπία της  AirBerlin, υπήρξε μεγάλος αριθμός πτήσεων που ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν και αυτά επηρέασαν πολλούς επιβάτες. Κλείνοντας η χρονιά, βλέπουμε επίσης τις ακυρώσεις πτήσεων της Easyjet στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αλλά δυστυχώς οι επιβάτες δεν έχουν δικαίωμα για αποζημίωση γιατί η αεροπορική εταιρία ισχυρίζεται λόγους ασφάλειας των πτήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, αλλά με τους επιβάτες να μην καλύπτονται από τον κανονισμό προστασίας των επιβατών ΕΚ261. Σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσης με υπαιτιότητα της αεροπορικής, οι επιβάτες δικαιούνται μέχρι και 600 ευρώ αποζημίωση από των αντίστοιχο αερομεταφορέα. Όμως, εκτός από το 2% που θα ζητήσει αποζημίωση, η πλειοψηφία των επιβατών δεν γνωρίζει τα δικαιώματά της. Παρακαλούμε τους επιβάτες που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα φέτος, να διαβάσουν τα δικαιώματά τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν χάνουν την αποζημίωση που δικαιούνται».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required