Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Στα μηνύματα της «χαμένης άνοιξης» των Κορυσχάδων αναφέρθηκε ο Μπακογιάννης

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Τα μηνύματα της «χαμένης άνοιξης» των Κορυσχάδων στο σήμερα επισήμανε στην ομιλία του, κατά τη σημερινή εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 74 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως σημείωσε, κάνοντας και προσωπικές αναφορές, τα νοήματα του εορτασμού είναι συμβολικά, πολιτικά και πρωτίστως ηθικά και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «εΕβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τους Κορυσχάδες και εξήντα εννιά μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, η παρουσία μας σήμερα εδώ θα έπρεπε να εξαντλείται σε έναν αγώνα για τη μνήμη έναντι στη λήθη».

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης Στερεάς, τόνισε: «Σε μερικές δεκαετίες, ίσως και σε κάποια χρόνια από τώρα, τα παιδιά μας θα συγκεντρωθούν εδώ. Οι Κορυσχάδες θα στέκουν όρθιες στη συλλογική μας ιστορική μνήμη. Όπως και η Επίδαυρος εκατόν πενήντα χρόνια νωρίτερα. Η δική μας θέση δεν θα εξαρτηθεί από τα επόμενα προαπαιτούμενα, ούτε από την επόμενη αξιολόγηση. Τα πρωτοσέλιδα θα έχουν ξεχαστεί και οι πηχυαίοι τίτλοι τους θα έχουν αραχνιάσει σε κάποιο συρτάρι. Από την πολιτική μας ηθική θα κριθούμε. Από τον πολιτικό μας πολιτισμό».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required